• Mon. May 27th, 2024

395 mijë shqiptarë të Kosovës kaluan në doganën e Morinit gjatë qershorit

395 mijë qytetarë nga Kosova e vizituan Shqipërinë gjatë muajit qershor.

Ata kanë kaluar të gjithë në doganën e Morinit, Kukës, e cila ka pasur një fluks të madh.

Ky muaj konsiderohet i begatë sa i përket pushuesve në bregdetin shqiptar.

Atë e vizituan gjithsejt 1 milion e 360 mijë turistë, apo 45 për qind më shumë se qershori i vitit të kaluar.

880 mijë nga ta ishin turistë të huaj, si gjermanë, polakë etj.

Këta të fundit erdhën kryesisht në gjysmën e dytë të muajit, për të pushuar në Shqipëri.

Pjesa më e madhe qëndruan në bregdet, por nuk munguan as vizitorët e maleve dhe qyteteve.

Në 6 muajt e parë të vitit, numri i të huajve që erdhën në vend ishte 2.5 milionë, me rritje 50 për qind, në krahasim me vitin 2021.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *