• Mon. May 27th, 2024

Bardhoci 10 ditë pa ujë, banorët e rregullojnë vetë pompën/ Reagon bashkia

Banorët e fshatit Bardhoc 2 po i zgjidhin vetë problemet e tyre.

Të mbetur prej 10 ditësh pa ujë të pijshëm për shkak të djegies së pompës kryesore e duke mos marrë përgjigje pozitive nga instancat vendore u janë drejtuar për ndihmë bizneseve të zonës.

Ramadan Dema Kryetar i Fshatit dhe Zaim Gërmizi punonjës privat që paguhet nga fshati për pompën e ujit  thonë se Rrahman Dema, ish-kryetar i Komunes Tërthore dhe ish kryetarin e Bashkisë Bashkim Shehu, kanë ofruar gatishmërinë e tyre për ta zgjidhur këtë problem jetik.

Sipas banorëve blerja e montimi i pompës së re dhe investimi për zevëndesimin e rrjetit, kap vlerën e 4000 eurove.

Ndërkohë ish kryetari i komunës Rrahman Dema thotë se Kryetari i Bashkisë Kukës ka treguar indifertizëm ndaj kërkesës së banorëve për zgjidhjen e problemit.

Por në lidhje me këtë situatë ka reaguar dhe bashkia e Kukësit.

Lidhur me pretendimet banorëve të fshatit Bardhoc 2 dhe akuzave të ish kryetarit të komunës Tërthore Rrahman Dema në adresë të Kryetarit të Bashkisë Kukës Safet Gjici ka reaguar ky i fundit përmes Drejtorit të Kabinetit Granit Gjana.

Gjana në një prononcim për Kukës Televizion duke mos pranuar akuzat, ka theksuar se Bashkia Kukës dhe vetë kryetari nuk i trajton qytetarët sipas bindjeve politike dhe investimet e bëra nga Bashkia aktuale në fshatin Bardhoc dhe në Njësinë Administrative Tërthore hedhin poshtë deklaratat politike të ish kryetarit të Komunës .

Ndryshe ne kete fshat falë bashkëpunimit me bizneset kosvare, u ndërtuar shkolla e re  se bashku me kopshtin e fëmijëve dhe ambulancën. Po kështu janë edhe dy shtëpitë në këtë fshat, të cilat së bashku me 13 të tjerat në ndërtim e sipër, janë pjesë e bashkëpinimit me shoqatën bamirëse “Jetimat e Ballkanit” i cili nënshkroi marrëveshjen me Bashkinë  e mëparshme për ndërtimine 22 shtëpive për familjet në nevojë në Kukësit. / Kukestv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *