Ekskluzive/ Nuk ka nxënës, shkrihen edhe 4 shkolla në Kukës

Luma Post ka mësuar se në zonën e Kukësit është propozuar që të shkrihen këtë vit edhe 4 shkolla në zona të ndryshme administrative.

Vendimi është marrë për shkak të numrit të ulët të nxënësve, pasi sipas ligjit një shkollë duhet të ketë të paktën 80 nxënës që të funksionojë.

Në shkollat ku është propozuar shkrirja, ky numër është më i ulët.

Luma Post ka mësuar se bëhet fjalë për shkollat, Kolshit, Dukagjinit, Brekijes dhe Çajës.

Gjatë këtij viti e tutje, këto shkolla do të jenë në varësi të drejtorisë së shkollës më të afërt  që plotëson kushtet për vazhdimin e mësimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Vizitë në një plantacion me Aronia në Prishtinë-Nga Admir Sinamati

Thu Aug 20 , 2020
Dje, së bashku me Dr. Naim Halitin isha në Prishtinë ku soditëm nga afër plantacionin e mbjellë me Aronia, pronë e mikut dhe kolegut tonë dr. Naim Uka. Rezultatet e një pune të palodhur 4-vjeçare të dr. Naimit ishin një prodhim i bollshëm dhe shumë kualitet i frutit të Aronias […]