• Tue. May 21st, 2024

EMRAT/ OFL u kërkon pasurinë 5 tropojanëve

Operacioni Forca e Ligjit i ka kërkuar burimin e pasurisë, pesë të dënuarve nga Tropoja.

Në njoftim thuhet:

Në kuadër të zbatimit të Ligjit Special për masat pasurore ndaj individëve të dënuar apo akuzuar për krim të organizuar apo krime të rënda, OFL i ka nisur kërkesat me shkrim për vetëdeklarimin e burimeve të pasurisë, shtetasve:

Dorjan Jaheleza, banues në Tropojë, i dënuar për veprën penale ‘Rrëmbimi ose mbajtja peng e personit’;

Grenit Hasanpapaj, banues në Tropojë, i dënuar për veprën penale ‘Vrasja me paramendim’;

Kreshnik Haxhiaj, banues në Tropojë, i dënuar për veprën penale ‘Prodhimi dhe shitja e narkotikëve’;

Mark Lekndreaj, banues në Tropojë, i dënuar për veprën penale ‘Kultivimi i bimëve narkotike’;

Milazim Ndreshaj, banues në Tropojë, i dënuar për veprën penale ‘Vjedhja me armë’.

Këta individë, si subjekt i Ligjit Special, duhet t’u përgjigjen me shkrim, brenda 48 orësh, të gjitha pyetjeve të OFL-së dhe më pas, përgjigjet e marra do t’i dërgohen SPAK-ut, për veprime të mëtejshme.

OFL është në veprim të pandërprerë dhe në kryerje të veprimeve komplekse për vendosjen e sekuestrove emergjente mbi pasuritë e dyshuara të përfituara nga krimi, si dhe për dërgimin e formularëve të vetëdeklarimit të gjithë personave që janë subjekt i Ligjit Special.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *