FOTO/ 30 vite nga themelimi i PD në Kukës, ja kush ishin 15 nismëtarët

Si sot 30 vite më parë është themeluar dega e Partisë Demokratike në Kukës.

Myftar Gjana do të delegohej nga themeluesit e Partisë Demokratike në Tiranë që të organizonte degën e PD-së në Kukës, që në atë kohë përfshinte dhe Hasin.

Në 5 janarin e 1991, në shtëpinë e Myftar Gjanës në Kukës do të themelohej dhe PD-ja.

Historik i shkurtër i krijimit të Degës së PD-së Kukës.

Shumë banorë të Kukësit, të perndjekur politik, intelektual të rinj e punëtor, u bënë mbështetje e lëvizjes studentore dhe Partisë Demokratike. Me 26 dhjetor 1990, u vendos afisha e parë në qytetin tonë , ajo u bënte thirrje banoreve të perkrahnin dhe antarësoheshin në PD. Me ndermjetësimin e Myftar Gjanës i ngarkuar nga grupi nismëtar i PDSH-së u mbajtën disa takime paraprake me antikomuniste, përkrahës të deklaruar të PD-së.

Personat e autorizuar për themelimin e degës nga Komisioni Nismëtar i PDSH-së në atë kohë ishin, Isa Elezi dhe Aneta Ahmati.

5 janar 1991, ishin 15 nismëtaret e parë që themeluan degën e PD-së Kukës.

NISMËTARËT

 1. Urim Muja
 2. Behar Duma
 3. Isa Elezi
 4. Bajazit Cahani
 5. Sulejman Dida
 6. Aneta Ahmati
 7. Arben Meshi
 8. Abdulla Nerguti
 9. Mersin Gjana
 10. Kamber Elezi
 11. Isuf Spahiu
 12. Besnik Elezi
 13. Sul Petku
 14. Ramadan Koldashi
 15. Selim Istrefi  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

30 vjet PD në Kukës, mesazhi i themeluesit

Tue Jan 5 , 2021
Sot më 5 Janar 2021 bahen 30 vjet nga dita e themelimit të degës së Partisë Demokratike në Kukës (komisioni nismëtar) i cili n’at kohë përfshinte edhe Hasin. Edhe pse nuk merrem me politikë, qenia nismëtar më ban me reflektue pozitivisht.  Sepse, pavarësisht zhvillimeve të deritashme, ku ato që e […]