FOTO historike/ Hotel “Italia”, Kukesi i vjeter 1940

Godinë dykatëshe, pronë e prizrenasit Kin Ndoka.

Dikur ishte në qytetin e Kukësit në vendin ku kryqëzohej rruga Mbretnore (që fillonte nga ura mbi Drinin e Zi dhe përfundonte te dyqani i Mustaf Çerkezit) me rrugën “Ali Pashë Gucija” (që fillonte nga dyqani i Xhemil Didës dhe përfundonte te shkolla “Bajram Curri”).

Gjatë luftës ndërtesa u dëmtua. Në vitin 1945, me “ndihmën e jugosllavëve” në truallin e këtij objekti filloi ndërtimi i një kompleksi 4-katësh: hotel, restorant, kinema.

Por në vitin 1948 jugosllavët i ndërprenë punimet dhe financimin.
Punimet përfunduan në vitina 1949, vit në të cilin u hap edhe kinemaja e parë në qytetin e Kukësit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Në Bujan të Tropojës vatër me grip shpendësh, dogana e Morinit ndalon importin

Wed Jun 9 , 2021
Në doganën e Morinës nuk do të lejohet importi i shpendëve, produkteve e nënprodukteve të tyre. Ky vendim është marrë nga Ministria e Bujqësisë menjëherë pas shfaqjes së rasteve të para të gripit të shpendëve në vendin tonë prej të cilëve një rast edhe në Bujan të Tropojës. Inspektorët e […]