FOTO historike/ Si u ndërtua Kukësi i Vjetër

Këto janë foto të qytetit të Kukësit të Vjetër në ndërtim e sipër.

Fotografitë  janë publikuar nga Naim Palushi në profilin e tij në Facebook.

Pamjet janë të Kukësit në vitet e para mbasi u shpall qendër administrative.

Kukësi u shpall Qytet, Bashki dhe qendër e Prefekturës së Kosovës në shkurt të vitit 1925, pasi qeveria e Zogut e transferoi nga Kruma në Kukës.

Siç edhe duket në pamje në krah të bashkisë ka qenë një fushë futbolli…

Edhe nji foto e rrallë e qytetit Kukës në ndërtim e sipër.

Edhe kjo foto e Kukësit besoj e para vitit 1930.

Në fund majtas dallohen disa shtëpi të katundit Brrut, në lidhje të përhershme me qytetin e Kukësit.

Kukësi ka filluar të krijojë fizionominë e tij, ndërtesat, rrugët, Bashkia e përfunduar dhe fusha e sportit në krah të saj nuk ekziston më.

Rruga për me shku në Shtrazë ekzistuese sot e asaj dite.

Viti, ndoshta 1930, shkruan Naim Palushi në faqen e tij në Facebook, duke publikuar edhe fotografitë e Kukësit të Vjetër.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Një sulmues nga Mali i Zi për Kukësin

Fri Jun 25 , 2021
Kukësi ka nënshkruar me një futbollist të ri. Bëhet fjalë për sulmuesin malazez, Alija Krniç i cili ditën e sotme ka firmosur kontratë 2-vjeçare me klubin verilindor. Në të kaluarën, 23-vjeçari ka luajtur edhe për Almudevar në Spanjë, dhe Deçiç i Tuzit e Iskra në Malin e Zi. Malazezi bëhet […]