FOTO/ Salillari u mori tokat pa i pyetur, banorët e Gostilit kërkojnë dëmshpërblim

Kompania Salillari që ka dhe koncesionin e Rrugës së Kombit ka nisur në mënyrë të jashtëligjshme punimet për rreth-rrotullimin në Gostil të Kukësit pjesë e projektit për ndërtimin e aeroportit të Kukësit dhe urës së re mbi Lumin Drin i Zi.

Fillimi i punimeve ka nxitur reagimin e banorëve të lagjes Gostil, të cilët kundershtojnë këtë projekt, pasi ka prekur tokat e tyre bujqësore, burimi kryesor i të ardhurave familjare.

Ata kanë dalë në protestë në vendin ku po kryen punimet, ndërsa thonë se kompania ka filluar punimet.

Kompania ‘Salillari’ që sipas tyre po shkatërron tokat bujqësore, vreshtat e parcelat e mbjella pa njoftuar dhe pa pasur një projekt të dakordësuar mes paleve dhe marrëveshje për shpronësimet.

Ata kërkojnë që pronat e tyre, të dokumentohen në hipoteke dhe përllogaritja e dëmshpërblimit të bëhet sipas çmimit të tregut.

Sipas projektit janë parashikuar të ndërtohen dy rrethrrotullime në dy anët e Rrugës së Kombit, pranë mbikalimit të Gostilit, e njëri prej të cilëve do të shërbejë si devijim për rrugën e re që do të lidhë aeroportin e Kukësit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Kanabis në ara, në hetim dy kryepleq fshatrash dhe dy inspektorë në Tropojë

Tue Jul 6 , 2021
Dy kryepleq fshatrash dhe dy inspektorë për Pyjet dhe Mjedisin janë vënë në hetim pasi gjatë kontrolleve janë konstatuar dy raste të tentativës për kultivim të lëndës narkotike në fshatin në zona të ndryshme të Tropojës. Policia njofton se ka nisur hetimet për: I. Ç., me detyrë kryeplak i fshatit […]