Gjallica-Poezi nga Ali Podrimja

Nga Ali Podrimja

Gjallica pushton qiellin

qielli ku të fshihet

nga llava e ujqve

Mal i vetmuar

ku zotërat bëjnë punë njerëzish

Mbi majë një bisht ylli dritë bën

në shtatë qiej.

Perënditë ishin shfaqur

Lexonin pikëllimin e Naimit

Tek kërkonin fronin pellazg e të linin gjurmë

Maje Gjallice

Ku nuk fluturon Korbi as Djalli

(Kukës, 2012)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Koronavirusi/ Kukësi në zonën portokalli

Mon Nov 9 , 2020
Kukësi është në brezin e dytë të zonave për përhapjen e madhe të koronavirusit. Sipas Silva Binos, Kukësi dhe disa qytete të tjera janë në zonën portokalli, e jo të kuqe, ku numri i përhapjes së infeksioneve është shumë i lartë. Sipas Binos, transmetimi në Kukës është mes 58 deri […]