Kosova do të ndërtojë një hidrocentral në Kukës për nevojat e veta?

Shqipëria do të lejojë ndërtimin e një hidrocentrali në territorin e saj, i cili do të prodhojë energji për Kosovën.

Hidrocentrali synon të rritë sigurinë energjetike në Kosovë, e cila 90% të burimeve të energjisë i ka nga qymyri, ndërsa 90% e prodhimit të energjisë në vendin tonë është nga uji.

Burime zyrtare për televizionin Klan thanë se projekti i ndërtimit të një hidrocentrali për vendin fqinj do të zyrtarizohet gjatë mbledhjes së përbashkët të dy qeverive në mes të këtij muaji.

Mbledhja në qytetin e Shkodrës së kabinetit Rama – Hoti do t’i hapë rrugë po ashtu edhe firmosje së marrëveshjes për nisjen e studimit të fizibilitetit për ndërtimin e një linje hekurudhore Tiranë – Prishtinë.

Ky projekt vjen disa muaj pasi pala kosovare ka firmosur një marrëveshje të ngjashme për ndërtimin e hekurudhës Prishtinë – Beograd.

Një pikë tjetër diskutimesh do të jetë edhe funksionimi i pikës doganore të Kosovës në Portin e Durrësit.

Aktualisht Prishtina zyrtare nuk ka miratuar vendimin për të autorizuar zhdoganimin e mallrave në Shqipëri, por kamionët duhet të udhëtojnë përmes një sistemi tranzit dhe të zhdoganohen në Kosovë.

Pjesë e marrëveshjeve që do të firmosen janë edhe njohja e përbashkët e certifikatave të produkteve bujqësore, diplomave dhe lejeve të punës.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Sërish zero raste me koronavirus në Kukës

Wed Sep 2 , 2020
Edhe dita e sotme ka qenë me zero raste të reja në Kukës. Në raportimin e përditshëm të ministrisë së Shëndetësisë, sot nuk ishte as Kukësi, as Hasi dhe as Tropoja, duke treguar se raste të reja nuk kishte. ‘Janë identifikuar 122 raste të reja me virusin Sars-Cov 2, në […]