• Tue. May 21st, 2024

Kukës, Fushata ‘Shqipëria je Ti! Informohu mirë para se të migrosh!’

Feb 3, 2022

Një ditë më parë në Kukës është zhvilluar një takim në prefekturë ku në fokus ishte informimi i qytetarëve për të emigruar në mënyrë të rregullt.

‘Kontakto me institucionet në nivel qendror e vendor, me zyrën rajonale më të afërt të punësimit. Të kontribuojmë të gjithë së bashku, sepse ‘Shqipëria je ti, jemi të gjithë ne!’, – apeloi Drejtoresha e Përgjithshme Rregullatore dhe e Përputhshmërisë në Ministrinë Brendshme, Silvana Banushi në takimin e zhvilluar ditën e djeshëm në Kukës.

Në të morën pjesë përfaqësues e drejtues të Prefekturës, Këshillit të qarkut, nënprefektët, DVP Kukës, Departamentit për Kufirin&Migracionin, shoqëria civile, etj.

Projekti siguron informacion mbi mundësitë ekzistuese ekonomike dhe arsimore në Shqipëri dhe institucionet që ndihmojnë në informimin mbi kanalet e rregullta të migrimit në Evropë.

Falë mbështetjes dhe kontributit të partnerëve tanë, po ecim përpara në zbatimin e fushatës ndërgjësuese ‘Shqipëria je TI!

‘Informohu mirë para se të migrosh. Zgjidh mënyrën e duhur!’ ishte mesazhi i Koordinatores së Projekteve të IOM në Shqipëri, Alketa Gaxha.

Projekti ofron informacion mbi mënyrat e rregullta të migracionit në Europë, mundësitë ekzistuese ekonomike dhe të arsimimit në Shqipëri, si dhe institucionet publike që ndihmojnë shqiptarët të bëjnë zgjedhjen e duhur kur bëhet fjalë për migracionin.
#ShqipëriaJeTi
#AlbaniaisYOU
#ARISE_AL
#MigrationEU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *