Kush po i provokon përsëri kuksianët?

Nga Arif Rexhnati

Po bëhen disa ditë që në tokat e Gostilit punojnë makineri të rënda pa leje, pa marreveshje, pa kompensuar pronarë, por më e turpshme është se as nuk i kanë konsideruar fare për të drejten e tyre të ligjshme të pronësisë, të vjetër sa vetë toka!

Gostilit, si dhe 35 fshatrave të tjerë në Kukës, nuk u është kompensuar akoma toka e përmbytur nga liqeni i HC Fierzës!
Perse ky turravrap konçensionarësh dhe pushtetarësh për të uzurpuar pronat pa shpërblyer ato për investime publike të pakonsultuara me publikun dhe qytetarët e Kukësit?!

A është i qëllimshëm devijimi i hyrjes ne Kukës nga Ura e Drinit te Zi vetëm per interesat e konçensionarit, kur i gjithë komuniteti është kundër?!

Pse me kaq ngut, pa projekt të shpallur, biles pa leje sheshi nga pushteti lokal?!

Po disa pushtetarë lokal të emruar qe ” lajnë duart” si Pons Pilati , pse nuk paisin me akt pronësie per tokat e trashëguara, banorët e Gostilit , Shtiqnit, Nangëve etj., apo duan qe ti lënë pre e abuzimeve dhe shantazhit nga “investitorët” hajdutë që tokën e vlerësojnë sa 1 m plasmas ?!
Banorët e Gostilit dhe me gjerë janë të gatshëm dhe të vetëdijshëm për të mos u berë pengesë për asnjë lloj investimi, por kur respektohet e drejta e njohjes, kompensimit dhe shpërblimit me vlerën e tregut për çdo pëllembë të marre, ndaj mos e provokoni Gostilin dhe Kukësin, mos ja merrni edhe atë pëllembë tokë pa shpërblim se durimi ka kufi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

FOTO/ BBC Travel reportazh në Kukës: Bimët e maleve shqiptare që na bëjnë të dukemi të rinj

Wed Jul 7 , 2021
Nga Elizabeth Gowing-BBC Travel E nisa me nxitim udhëtimin e mëngjesit dhe isha duke u marrë ende me vazot e tubat e kremrave teksa furgoni u nis. Po lija Kukësin për një udhëtim dyorësh drejt maleve. Furgoni ishte mbushur plot, me pasagjerë dhe bagazhet e tyre. Udhëtarët kishin lëkurën e […]