Liqeni i ndotur, KESh dhe Bashkia nisin pastrimin

KESH në bashkëpunim me Bashkinë Kukës kanë nisur pastrimin e Liqenit të Fierzës, i cili siç duket edhe nga pamjet është tejet i ndotur pas prurjeve të shumta të lumit Drin i Bardhe gjatë periudhës së reshjeve.

Punonjës të KESH së bashku me një motobarkë, si dhe punonjës të Agjencisë së Turizmit dhe liqenit në bashkinë e Kukësit, kanë nisur pastrimin e bregut dhe sipërfaqes ujore.

Mbeturinat që depozitohen në këtë liqen siç dihet vijnë nga Kosova, Maqedonia e Veriut, por edhe nga zonat e Kukësit banorët e të cilëve i hedhin brigjeve të lumenjve që derdhen në liqen.

Por për vizitorët e përhershëm të liqenit pavarësisht punës së nisur kjo mënyrë pastrimi për ta nuk është zgjidhje.

Zgjidhje afatgjatë për problemin e ndotjes së liqenit të Fierzës mund të vijë vetëm nga bashkëpunimi ndërqeveritar i Shqipërisë, Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Flamur Hoxha një shans për Komunitetin e Kukësit-Nga Sulejman Dida

Fri Mar 5 , 2021
Nga Sulejman Dida! Rajoni më i pasur i vendit, siç është Kukësi, është edhe rajoni më i varfër dhe, si për ironi, edhe më i keqtrajtuar nga qeveria. Mirëpo dërgimi i zotit Flamur Hoxha si drejtues politik i PD-s për qarkun e Kukësit shihet si shansi më i mirë që […]