Është publikuar projekti më i rëndësishëm i vitit të kaluar për Lumën, një këngë për krahinën dhe historinë e saj.

E bazuar kryesisht në betejën e qafës së Kolesjanit në vitin 1912 kundër Serbëve, kënga flet për ato kohëra epike të krahinës së Lumës.

Me një interpretim të shkëlqyer nga aktori Reshat Arbana dhe këngëtarët e njohur Ilir Shaqiri dhe Nikollë Nikprelaj, kënga vjen si një himn i zonës së Lumës dhe më gjerë.

LUMA PUSHKË LIRIE

Interpretojnë:

Reshat Arbana

‘Nderi i kombit’

Ilir Shaqiri

‘Nderi i republikës së kosovës’

Nikollë Nikprelaj

‘Mjeshtër i merituar’

Muzika & orkestrimi:

Edmond Zhulali

‘Kalorës i urdhërit të skënderbeut’

Teksti:

Luftar Spahiu

Lavdrim Rata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *