February 24, 2024

Mbaron Kurban Bajrami, mijëra shqiptarë të Kosovës dynden drejt bregdetit

1 min read

Pak orë pas festës së kurban bajramit, mijëra kosovarë janë zgjuar herët për udhëtuar drejt plazheve të Shqipërisë.

Fluksi më i ngjeshur ka qenë pikërisht në orët e para të mëngjesit duke formuar radhë të gjata në hyrje të doganës së Morinit.

Sipas të dhënave nga Pika e Kalimit Kufitar deri në orën 08:00 kanë hyrë në Shqipëri më shumë se 8 mijë mjete me rreth 25 mije persona çka ka qenë tepër e vështirë për ti monitoruar.

Vonesa krijon edhe matja e temperaturës nga një mjek i vetëm në doganë, por në shumë raste është mjaftuar vetëm verifikim verbal duke i pyetur nëse kanë temperaturë.

Udhëtarët nga ana e tyre tregojnë se janë mjaft të informuar për situatën e Covid-19, drejtuesit e mjeteve mbajnë maska ndërsa kanë maska me vete edhe personat e tjerë që udhëtojnë në autovetura si dhe në autobusë.

Këta të fundit udhëtojnë me kapacitet të reduktuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *