• Tue. May 21st, 2024

Mungon energjia elektrike/ Kjo është situata e sotme e motit në Kukës

Situata e motit në Kukës, vazhdon të sjellë probleme, me lëvizjen e mjete dhe energjinë elektrike.

Njoftimi për situatën e motit:

Situata në Qarkun Kukës si pasojë e kushteve të motit deri në orën 09:00 datë 04.04.2022 është si më poshtë;

Situata e motit;

Kanë vazhduar reshjet e shiut në të gjithë Qarkun e Kukësit kryesisht me intensitet mesatar e me ndërprerje të përkohshme dhe mbi lartësitë 700 m reshje bore me intensitet të ulët.

Nga informacionet e marra nga strukturat përgjegjëse rezulton se:

Rrugët nacionale vazhdojnë të jenë nën trusninë e rënies së gurëve, inerteve e mbushjeve të tombinave.

Aktualisht të gjitha akset nacionale janë të kalueshme normalisht.

Nga kontraktorët po punohet gjatë gjithë kohës për mbajtjen në gadishmëri akset rrugore në inventar.

Vazhdon të jetë i bllokuar segmenti Shtrezë-Shishtavec, si pasojë e objektit të dëmtuar Ura e Shtrezës.

Rrugët rurale sipas informacioneve të marra nga strukturat përgjegjëse EC-së në bashkitë e Qarkut janë të kalueshme

Gjendja e rezervuarëve është nën monitorim në të gjithë Qarkun dhe nuk ka probleme.

Furnizimi me ujë të pijshëm është normal në shkallë Qarku.

Furnizimi me energji elektrike:

I gjithë Qarku merr furnizimin me energji elektrike me përjashtim të:

Bashkia Kukës:

Fshati Shtreze e Nj.Adm Shishtavec, Nj.Adm Grykë-Çaj, Nj.Adm Bushtricë.

Nga grupet e Riparimit të Avarive po punohet për eliminimin e plotë të defekteve e kthimin në normalitet të furnizimit me energji elektrike në shkallë Qarku.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *