Në Kukës mësimi online është një dështim, nxënësit në fshatra nuk kanë internet

Prej një jave shkollat në gjithë vendin janë mbyllur, por shumica e nxënësve të zonave rurale të Kukësit nuk kanë mundësi ta ndjekin mësimin online.

Fëmijët e fshatrave Nangë dhe Kolesjan shprehen se nuk kanë internet dhe as telefona celular.

‘Jo skam telefon, i bëj vete detyrat. Kur të shkoj në shkollë ia tregoj mësuese. Interneti është me shkëputje, më shumë nuk punon’, thanë ata.

Të pyetur nëse do të preferonin mësimin ‘online’ apo atë në klasa, në një situatë më të përkeqësuar pandemike, nxënësit shprehin për mësimin në klasa.

‘Më mirë është mësimi në klasë, se online nuk bëjmë ne’, shprehen nxënësit.

Mungesa e internetit dhe pajisje ‘smart’ është shqetësim i ngritur disa herë nga banorët e Kukësit dhe nëse mësimi do të vijojë online mund të sjellë prapambetje në mësime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

FOTO/ Flamur Hoxha prezantohet para demokratëve Bicjanë

Sun Feb 21 , 2021
Drejtuesi Politik i PD-së në qarkun e Kukësit, Flamur Hoxha është prezantuar para demokratëve bicjanë. Të pranishëm në këtë takim kanë qenë edhe personazhe të njohur të zonës. Kandidati më i votuar në zgjedhjet e brendshme të PD-së në Kukës, Admir Sinamati ishte i pranishëm në këtë takim dhe ka […]