• Thu. Jun 13th, 2024

Eposi i Bjeshkëve të Lumës/ (60 legjenda t’rrëfyeme)

N’Gjalliçe, si nja treqind hapa ma teposhtë Kroit Kishës asht nji shpellë.

Ngjitmas me shpellën asht nji bjeshkë.

Te ajo bjeshkë, nji çoban i Shtiqnit po kulloste delet.

Çobani ish trupmadh..

Çoban ding, si me qenë Lisi i Madh i Shtiqnit.

Nji ditë, donte me u futë n’shpellë, por shpella e kish hymjen e ngushtë.

At’herë, ia vu dorën anës epërme t’shpellës dhe e çoi shtat’ pllamë ma nalt.

Fap, u fut n’shpellë lehtë e lehtë.

T’nesërmen, nja dy vetë panë n’hymje t’shpellës fërkemin e dorës n’gur.

Prej asaj kohe shpellës i mbeti emni Shpella me Pesë Gishta.

Kur binte shi, te ajo shpellë futej edhe arusha ma e madhe e malit.

S’kish nevojë me u kërrusë.

Hymja e shpellës tash ish e naltë e i merrte edhe dy arusha t’mdhaja bashkë.

Foto: Arben Palushi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *