Shtohen mjekët në doganë e Morinit

Rritja e numrit të rasteve me koronavirus, ka bërë që prej të hënës në kufirin Kosovë- Shqipëri, në doganën e Vërmicës, të kthehet sërish personeli mjekësor, i cili mat temperaturën dhe monitoron rastet e dyshuara, gjatë 24 orëve.

Nexhipe Berisha, mjeke e turnit thotë se për çdo rast të dyshuar operohet sipas protokollit e në bashkëpunim me strukturat mbështetëse të shëndetësisë ata kthehen mbrapa.

‘Jemi ekip prej 2 punëtoresh. Masim temperaturën. Rastet e dyshimta ju bëjmë shënimet dhe ju japim këshilla që të lajmërojnë qendrën e vet dhe vazhdojnë mjekimin e mëtejshëm. Tamponët nuk  kemi mundësi ti bëjmë këtu. Vetëm temperaturën masim. Jemi me ndërrim. Secili merr shënimet me veta dhe i dërgojmë në Prizren. Nuk e di a ka pasur raste të dyshimta’, tha mjekja Nexhipe Berisha..

Numri i lartë i infektimeve, ka reduktuar ndjeshëm numrin e lëvizjeve në kufij, krahasuar me muajt e verës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Koronavirusi pushton Kukësin

Thu Nov 5 , 2020
Koronavisuri ka pushtuar Kukësin ditën e sotme. Numri i rasteve të raportuar gjatë ditës së sotme është më i madhi që ka qenë ndonjëherë. Bëhet fjalë për 17 raste të reja në Kukës dhe 1 në Has. Njoftimi i plotë i Ministrisë së Shëndetësisë: Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale […]