FOTO/ Artizanati, sixhadeja dhe qilimat, është një traditë e vjetër kuksiane

Ruajtja e artizanatit, kryesisht të sixhades, është një traditë e vjetër kuksiane të cilën me shumë mund gratë dhe vajzat po e trashëgojnë brez pas brezi. Hate Ora, 70 vjeçarja kuksiane është ndër të paktat gra artizane të spikatura që ka arritur të mbajë gjallë traditën e prodhimit artizanal të qilimave dhe sixhadeve. Hatja, një…

Read More