• Mon. May 27th, 2024

Historia e Kukesi

  • Home
  • FOTO HISTORIKE/ Kukësi i ri ‘fringo’ në vitin 1971

FOTO HISTORIKE/ Kukësi i ri ‘fringo’ në vitin 1971

Nga Naim Palushi Besoj viti 1971. Foto shumë e rrallë, autorin nuk e di. Lagjja 1, themeluese e qytetit të ri, e vetme në këtë paraqitje të shkëlqyer. Në foto:…

Kur Luma luftonte me serbin

Luftërat e Lumës në vitin 1912 dhe fillimi i vitit 1913 kanë shënuar një nga faqet më të ndritura të krahinës, në përpjekjet për pavarësi. Lufta e vitit 1912 me…

Nga vendbanimet prehistorike, tek tulipani shqiptar/ Muzeu Etnografik në Kukës që tërheq vëmendjen e turistëve

Mësoni më shumë rreth kulturës dhe stilit të jetës së Kukësit, si dhe pse ‘qyteti i tulipanëve’ u propozua gjithashtu për çmimin Nobel të Paqes. Kukësi, i vendosur në pjesën…