• Thu. Jun 13th, 2024

Luan Perzhita

  • Home
  • Qyteza Dardane në Kodrën e Pecës, libri i ri për antikitetin e Kukësit, nga profesor Luan Përzhitës

Qyteza Dardane në Kodrën e Pecës, libri i ri për antikitetin e Kukësit, nga profesor Luan Përzhitës

Qyteza dardane në Kodrën e Pecës-Kukës, është një ndër monumentet e njohura jo vetëm në Shqipëri, por edhe jashtë saj. Një kontribut me vlerë janë publikimet e prof.dr Luan Përzhita…

Libri “Fortesat e Drinit në shekujt IV–VI”-Nga Prof. Dr. Luan Përzhita

Libri “Fortesat e Drinit në shekujt IV–VI” pasqyron një ndër periudhat më të rëndësishme të fillimit të ndryshimeve të mëdha politike, ekonomike, administrative dhe etnike në provincat e Iliricumit. Luginat…

FOTO/ Arkeologu kuksian Luan Përzhita dekretohet Rektor i Studimeve Albanologjike

Presidenti i Republikës, Ilir Meta ka dekretuar emërimin e Prof. Dr. Luan Përzhita, Rektor të Studimeve Albanologjike. Me anë të një ceremonie solemne, të organizuar sot në institucionin e Kreut…

Çfarë thonë legjenda, gojdhënat për emrin Kukës-Nga Jonuz Kola

Për etimologjinë e toponimit Kukës deri tani njohim versione të shprehura mes një legjende, katër gojdhënave dhe pesë studiuesve. Legjenda Një grua e mbetur vejushë mezi ushqente veten dhe fëmijën…