Autostrada, hekurudha dhe katunarizmi politik shqiptar-Nga Sokol Kolgjini

Pas lirimit të Kosovës, u pa se interesat ekonomike dhe gjeostrategjike në rajon do të ndryshonin. Përplasja e këtyne interesave do të shfaqej në dy grupime, pro dhe kundër faktorizimit të shqiptarëve në rajon. Bashkëpunimi midis Shqipnisë dhe Kosovës me kushte sa ma lehtësuese dhe favorizuese, nënkupton faktorizim të shqiptarëve, anasjelltas, çdo pengesë, vonesë apo…

Read More