Fluks në doganën e Morinit, shqiptarët e Kosovës vijnë për pushime

Kjo fundjavë në pikën e kalimit kufitar të Morinit ka nisur me fluks të lartë mjetesh nga Kosova drejt Shqipërisë. Bregdeti shqiptar tashmë mbetet destinacioni kryesor i shqiptarëve të Kosovës  të cilët kanë nisur edhe pushimet sezonale. Megjithëse në Morinë është punuar me procedurë të përshpejtuar dhe me sportele të plota ka qenë e pamundur…

Read More

Askush nuk pyet për Covid/ 15 mijë shqiptarë të kosovës kaluan kufirin të shtunën

Pavarësisht rasteve të shumta me COVID-19 si në Kosovë ashtu edhe në Shqipëri, qindra kosovarë këtë të shtune ia kanë mësyer bregdetit shqiptar. Në pikën kalimin kufitar në mes Kosovës dhe Shqipërisë në Morin, kolona mëngjesin e së shtunës ishte e gjatë deri 150 metra sipas të dhënave zyrtare nga ministria e Punëve të Brendshme…

Read More