• Mon. May 27th, 2024

Sokol Kolgjini

  • Home
  • Autostrada, hekurudha dhe katunarizmi politik shqiptar-Nga Sokol Kolgjini

Autostrada, hekurudha dhe katunarizmi politik shqiptar-Nga Sokol Kolgjini

Pas lirimit të Kosovës, u pa se interesat ekonomike dhe gjeostrategjike në rajon do të ndryshonin. Përplasja e këtyne interesave do të shfaqej në dy grupime, pro dhe kundër faktorizimit…

Dy mendime si të rrëzojmë sistemin aktual-Nga Sokol Kolgjini

Duhet rrëzuar kapja e sistemit që i ka bërë qeveria aktuale. Si duhet ta bëjmë? Në këtë rast mendoj se zgjidhjet konkrete pragmatiste janë të radhë. Unë propozoj, një grup…

Të mblidhemi krejt njerëzit normalë për të larguar këtë qeveri-Nga Sokol Kolgjini

Referuar situatës në të cilën ndodhem, kur aktualisht po përballemi me një shtet të vendosur në mënyrë paralele që nuk funksionon me ligje dhe me rregulla, por funksionon me urdhra,…

‘Malok’, problemi i diskriminimit nuk zgjidhet me protesta-Nga Sokol Kolgjini

Natyrisht protesta kundër luftës në Ukrainë në të njajtën kohè kur ishte protesta kundër diskriminimit të “malokève” ishte ligèsi e njerèzve ma të ulèt që po na sundojnè aktualisht, kèta…

Si opozita i tradhëtoi kuksianët në betejën me qeverinë për traun-Nga Sokol Kolgjini

Ndonèse protesta Kuksiane e 31 marsit e hoqi perkohèsisht traun në rrugën e kombit, ky 17 Shtator po i ban plot tre vjet nga rivendosja e tij. Po, pse u…

Minishengeni, një plan kundër shqiptarëve-Nga Sokol Kolgjini

Ka tre dite që mediat ERTV po zhurmojnë sikur Amerika dhe BE po e mbështesin minishengenin me disa deklarata të zadhansave. Mire, natyrshëm lind pyetja: Ky zadhansi i Dash psh,…

Shqipnia ka nevojë për një ‘revolucion’ si modeli i Kosovës-Nga Sokol Kolgjini

Shqipnia ka nevojë për një ‘revolucion’ si modeli i Kosovës. Fatkeqsia asht se ne nuk jemi gati për kët. Sot, të vije në konsiderim fitorja e mandatit të tretë për…

Ne e dimë se kemi qeveri thellësisht të korruptuar-Nga Sokol Kolgjin

Ne gjykojmè, paragjykojmè ose parashikojmè varsisht prej kohës se ndodhise por edhe prej dijes tonè. Ne mund të gjykojmë se si jemi qeverisë, sepse kjo ka ndodhë, ndërkohë që veçse…

Rama e do mandatin e 3-të me përfundu projektin që ka nisë në Kosovë-Nga Sokol Kolgjini

Ndalimi i kualicioneve parazgjedhore, ndryshimi i kodit zgjedhorë dhe prezantimi i rritjes së pagave për kategoritë ma të mëdha të t’punsuemëve (arsim dhe shnetësi), më bindë se Rama nuk don…

Sigurimsat duhet të vetëdeklarohen, jo të kandidohen -Nga Sokol Kolgjini

Mendoj se ish-sigurimsat kan qenë, e mjerisht edhe janë, 2 llojesh: – ata që kan punue me dëshirë dhe – ata që i kan detyrue me bashkëpunue si sigurims. Nëse…