FOTO/ Izraelitët zbulojnë tunelet e nëndheshme të Kukësit, ja çfarë thonë

Izraelitët zbulojnë tunelet nëntokësore të qytetit të Kukësit të ndërtuar në kohën e diktaturës komuniste. Një grup prej 24 turistësh, menjëherë me mbërritjen për herë të parë në qytetin e Kukësit, pasi kanë marrë edhe informacionin e nevojshëm për tunelet dhe vendstrehimet nëntokësore, kanë preferuar të nxitojnë për t’i parë nga afër. Nga vizita, ata…

Read More

Shqipëria posedon një qytet nëntokësor që mund të strehojë 30 mijë persona

Qindra vendstrehime janë përshtatur në pallatet e Kukësit gjatë kohës që janë ndërtuar në regjimin komunist. Pas nisjes së luftës së Rusisë në Ukrainë, qytetarët e Kukësit kanë kthyer sërish vëmendjen ndaj këtyre vendstrehimeve, disa prej të cilave janë mbyllur, ndërsa të tjerë janë kthyer në magazinë të individëve të caktuar. Të njëjtin mendim ndan…

Read More

Qyteti nëntokësor i Kukësit 

Si është braktisur qyteti nëntokë i Kukësit që do të përdorej në rastin e një sulmi Jugosllav gjatë komunizmit? Çfarë qëndron në galeritë e errëta? Zbuloni një qytet të nëndheshëm i cili sot është lënë në harresë të plotë nga shteti.

Read More

VIDEO/ Tunelet e nëndheshëm në Kukës, BE: Do ta kthejmë në atraksion turistik për vizitorët

Vendstrehimi i nëndheshëm i ndërtuar dekada më parë në qytetin e Kukësit, ku mund të stresoheshin më shumë se 30 mijë persona nga sulmet e armiqve të atëhershëm të socializimit, tani mund të kthehet në një atraksion turistik për qytetin verior. Bashkimi Europian   pritet që ta rivitalizojë të ashtuquajturin Kukësi i nëndheshëm, në kuadër te…

Read More