• Sun. Jun 23rd, 2024

xhamia e borjes

  • Home
  • Historia e orës shekullore në xhaminë e Borjes, në komunizëm familja Dokle e shpëtoi nga shkatërrimi

Historia e orës shekullore në xhaminë e Borjes, në komunizëm familja Dokle e shpëtoi nga shkatërrimi

Historia dhe tradita ruhen me fanatizëm në Borje të Kukësit, fshatin e thellë malor të banuar nga goranët. Simbol i ekzistencës së tyre është ora e xhamisë. ‘Ruajtur riparuar dhe…

FOTO/ Historia e orës 211-vjeçare në Borje të Kukësit

Shkruar nga Petrit Palushi Borjanët e ruajtën me fanatizëm e dashni prej brezit në brez; penduli i Orës lëkundet njëjtë edhe sot qysh prej vitit 1810. Bukur. Shumë bukur. Njeriu…