VIDEO/ Ilir Shaqiri dhe Nikol Nikprela, një këngë dedikuar Lumës

Një prej betejave më të rëndësishme, që ndaloi daljen e serbëve në det, dhe i parapriu shpalljes së pavarësisë është ajo e Qafës së Kolesjanit në nëntor të 1912-ës.

Për të hedhur më shumë dritë rreth kësaj ngjarjeje së fundmi është ndërmarrë një projekt muzikor, që mban firma të rëndësishme të historianëve dhe artistëve shqiptarë.

Ilir Shaqiri dhe Nikol Nikprela, shumë shpejt me një këngë dedikuar Lumës.

Ndonëse janë thurur e kënduar shumë-herë vargje, për bëmat historike të kesaj krahine, kjo e fundit pritet të shënjojë ndër breza.

Për më shumë, ndiqni kronikën e përgatitur nga RTSH Kukësi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Mosnjohja që vjen prej padijes-Nga Sulejman Dida

Sat Nov 28 , 2020
– Përdorja – Heqja e vlerësimit nga këshilli aktual i Qarkut për V.Surroin shkakton nji brengosje afatgjatë. Jo pse Surroit po i mohohet nji dekoratë, por për faktin se ne vazhdojmë me qenë nji shoqni e parahatueme. Vlerësimi ka qenë propozue nga njerëz me profil të naltë kulturor, megjithatë këshilli […]