• April 21, 2024 12:50 pm

VIDEO/ Përkujtohet ‘Ambasadori i Hasit’, ushtaraku Ukë Hoxha

I cilësuar si ambasadori i Hasit, ushtaraku Ukë Hoxha në vitet 90 mori gradën kolonel, i pari në qarkun e Kukësit.

Kontributi i tij ishte i jashtëzakonshëm në drejtimin ushtarak dhe periudhat e ndryshme historike kombëtare e kanë dëshmuar ku mund të veçojmë luftën e Kosovës.

Para pak ditësh bashkia e Hasit e dekoroi pas vdekjes me titullin ‘Nder i Hasit’ pasi Ukë Hoxha lindi në fshatin Tregtan dhe aktiviteti i tij ushtarak në këtë zonë ishte i lartë.

Ndërkohë sot në përvjetorin e tij të parë organizata e ushtarakëve në lirim dhe ajo e veteranëve të luftës, si dhe familjarë të kolonelit Hoxha organizuan një aktivitet përkujtimor me pjesëmarrjen e miqve të tij, ushtarakëve rezervist dhe në lirim, por edhe të prefektit Zenel Kuçana dhe gjeneralit Kudesi Lame.

Vlerësimet dhe kujtimet nga ‘Babushi i Kosovës’ Kudesi Lame, për Ukë Hoxhën janë të panumërta.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *