• Sun. May 26th, 2024

Sot më 9 shtator është përkujtuar formimi i çetës së partizanëve të Lumës.

Çeta u formua në Bicaj në vitin 1943 me 57 pjesëtarë të saj dhe drejtues kishte dy bicjanë, Abedin Shehun dhe Njazi Hoxhën.

Gjatë luftimeve në vitet e luftës së dytë botërore ranë 6 dëshmorë nga çeta e Lumës.

Me pjesëmarrjen e drejtuesve lokalë të Bicaj dhe Kukësit sot është përkujtuar 78 vjetori i krijimit të këtij formacioni luftarak.

Më poshtë ndiqni kronikën e përgatitur nga gazetarja Besiana Gërmizi, për RTSH Kukës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *