VIDEO/ Të rinjtë kuksianë vazhdojnë aksionin për shuarjen e zjarrit në Gjallicë

Dhjetëra të rinj, djem kuksianë në mënyrë vullnetare janë bashkuar mëngjesin e sotëm dhe janë nisur për në malin e Gjallicës ku kanë punuar për të shuar zjarrin e rëndë para disa ditësh.

Siç edhe duket në pamje, ata janë duke punuar për të shuar zjarrin me mjete rrethanore.

Prej 3 ditësh, të rinj kuksianë në mënyrë vullnetare i janë ngjitur malit për të shuar flakët.

Ndërkaq nuk është ofruar asnjë ndihmë nga shteti, për të shuar flakët.

Edhe pse është kërkuar një helikopter për të shuar zjarrin, ai nuk është vënë në dispozicion nga strukturat shtetërore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Gastronomia/ Kuzhina e Gorës, gatimet që kanë bërë historinë

Mon Jul 13 , 2020
Në kohë më të hershme Gora, është e shquar për mjeshtër të guzhinës në disa specialitete. Historikisht ata janë njohur si gjellbërës dhe si zejtar ëmbëltorësh. Zeja e ëmbëltorëve, gjatë shekujve më parë e kanë ushtruar goranët, në territorin e Perandorisë Osmane. Ata shërbyen edhe në mutfakët (kuzhinat) e sulltanëve […]