• Mon. May 27th, 2024

Është përkujtuar Beteja e Qafës së Kolesjanit.

Në këtë 111 vjetor të kësaj beteje të lavdishme për Lumën dhe krejt zonën verilindore, janë kujtuar drejtuesit e kësaj lufte dhe të rënët heroikisht në përballje me serbët.

Nuk gjen qoftë një rast në ndonjë tekst zyrtar të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, të Institutit të Historisë apo në tekstet shkollore të të gjitha niveleve që t’i jenë kushtuar qoftë dy radhë kësaj beteje lumjane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *