Nga Luljeta Lleshanaku (Fragment shkrimi, te Zëri i rinisë, 28 dhjetor 1994, f.2) Autor i disa vëllimeve cilësore me poezi, ai megjithatë, për çudi nuk u gjend aq i mirëpritur në kryeqytet, në kryeqytetin e shkrimtarëve të vërtetë, në kryeqytetin e miqve të tij. I varfër, me pak para në […]

Nga Petrit Palushi (Selime Halil Bogdani, bashkëshortja e klerikut të njoftun Sheh Ali Bogdani) Sheh Ali Bogdani e njohu në Adana të Turqisë, u martuan dhe në vitin 1925 erdhën në Bicaj. Thonë se qe grua zonjë, në kuptimin më të plotë të fjalës, derdhte dritë e mirësi prej shpirti. […]

1

Iku prej kësaj bote nji ndër njerëzit ma të virtytshëm e të paqtë që unë kam njoftë, përfaqësues tipik i brezit të martirizuem nën diktaturën komuniste, Haxhi Haziz Gashi. Mbas nji stërmundimi të gjatë, për shkak të gjendjes së tij shëndetësore, të shkaktueme prej Alzheimer’s/dementia, ai mori frymë për herë […]