KESH në bashkëpunim me Bashkinë Kukës kanë nisur pastrimin e Liqenit të Fierzës, i cili siç duket edhe nga pamjet është tejet i ndotur pas prurjeve të shumta të lumit Drin i Bardhe gjatë periudhës së reshjeve. Punonjës të KESH së bashku me një motobarkë, si dhe punonjës të Agjencisë […]

Në prag të fushatës elektorale dhe më pak se 2 muaj para zgjedhjeve, Policia e Kukësit çuditërisht ka nisur të godasë bizneset e pakta që kanë mbetur në zonë. Pasi vuri nën hetim 10 pronarë lokalesh e biznesesh, sot policia njofton me të madhe se ka vënë nën hetim edhe […]

Vallja e Lumës a’ valle e rrallë këcimi i lumjanit a’ art i gjallë heu kur vallzon lumjani ushtonë Gjallica e dridhet Kolosjani vallja lumjane a’ valle që shpërthen kur vallzon lumjani edhe qilla shkëlqen n’valle lumjani shkrihet i tani edhe bylbylit n’mal i mirret zani!

Shkruan Petrit Palushi Njëri prej 20 mësuesve kuksianë, që dha mësim në Kosovë. 1946 – 1948: Në shkollën fillore Sopia (Suharekë) dhe Zhaçë Dinte përmendësh Kur’anin, ‘Lahutën e malcis’ të Fishtës dhe ‘Rubairat’ e O. Khajamit. Me vdekjen e E. Shehut 2 dekada ma parë, vdiq njeriu i fundit në […]

Kosova Montain Club të dielën që lamë pas ka ngjitur majën më të vështirë të Alpeve Shqiptare, majën e Jezercës Jezerca është një majë me shkallë vështirësie ngjitjeje mbi mesataren gjatë verës, ndërsa në dimër ngjitja është extreme. Alpinistët sfiduan kushtet e motit dhe arritën në majën e Jezercës. Këto […]