• Thu. Jun 13th, 2024

Qëndrime

  • Home
  • Sheshi që meriton nji emën-Shkruan Naim Palushi

Sheshi që meriton nji emën-Shkruan Naim Palushi

Në pranverën e vitit 1999 ishte vend-grumbullimi ma i madh i të dëbuemve nga lufta në Kosovë (nga sheshi “Skënderbej deri te Dega e Mbrendshme). Tre muaj kanë jetue me…

Autostrada, hekurudha dhe katunarizmi politik shqiptar-Nga Sokol Kolgjini

Pas lirimit të Kosovës, u pa se interesat ekonomike dhe gjeostrategjike në rajon do të ndryshonin. Përplasja e këtyne interesave do të shfaqej në dy grupime, pro dhe kundër faktorizimit…

Libri “Fortesat e Drinit në shekujt IV–VI”-Nga Prof. Dr. Luan Përzhita

Libri “Fortesat e Drinit në shekujt IV–VI” pasqyron një ndër periudhat më të rëndësishme të fillimit të ndryshimeve të mëdha politike, ekonomike, administrative dhe etnike në provincat e Iliricumit. Luginat…

Nga Lusna, për Lusnën, me Lusnën…

Nga Qemal Çejku Ne kemi lindur në Lusën dhe unë e di mirë që truri i njeriut formatohet 6-9 vjetët e para të jetës. Por kurrë mos harroni se kush…

Kukësi ka aeroport, por s’ka një rreth rrotullim në qytet që të lehtësonte qarkullimin-Shkruan Armend Elezi

Shkruan Armend Elezi Kukësi ka aeroport, por s’ka një rreth rrotullim në qytet që do të lehtësonte qarkullimin. Qarkullim në qytet sot është kthyer në një gangrenë dhe tmerr për…

Shote Galica meriton një trajtim më dinjitoz

Nga LumaPost Njëherë e një kohë ‘Te Shota’ ishte vendtakimi më i shpeshtë i kuksianëve. Kjo nisur edhe nga fakti se busti i luftëtares për liri, Shote Galica është i…

Turizmi i bjeshkëve të Kukësit përtej fotografisë-Shkruan Azem Parllaku

I afirmuar si një dukuri tipike e qytetërimit të sotëm, turizmi po vlerësohet si një veprimtari me rëndësi ekonomike e shoqërore. Nëpërmjet këtij sektori të ekonomisë synohet të plotësohen kërkesat…

Kukësi i viteve ‘80 në optikën e Muharrem Mezinit

Ish-funksionari i lartë i Kukësit promovon edhe monografinë ‘Mezinët e nahijes së Lumës’ Shkruan Halil Rama Tre dekada pas përfundimit të misionit si funksionar i lartë i Kukësit, deri kryetar…

Ajo që ndodhi në Kukës ishte shuplaka me e fortë ndaj “kaposhëve’, ikja u bën nder

Nga Lad Rata Është koha t’i lini pallavrat e filozofitë e të shporreni! Ajo që ndodhi në Kukës ishte shuplaka e radhës, edhe me e fortë se herët tjera, nga…

Primaret në Kukës, nuk po merremi me thelbin!-Nga Milaim Nela

Sapo u njoha me rezultatin e Primareve të PD-së në Kukës. Një pjesëmarrje shumë e vogël 678 votues as mjaftueshëm sa për një sondazh (edhe ky pa rregulla)! Vërtet në…