Vallja e Lumës a’ valle e rrallë këcimi i lumjanit a’ art i gjallë heu kur vallzon lumjani ushtonë Gjallica e dridhet Kolosjani vallja lumjane a’ valle që shpërthen kur vallzon lumjani edhe qilla shkëlqen n’valle lumjani shkrihet i tani edhe bylbylit n’mal i mirret zani!

Kosova Montain Club të dielën që lamë pas ka ngjitur majën më të vështirë të Alpeve Shqiptare, majën e Jezercës Jezerca është një majë me shkallë vështirësie ngjitjeje mbi mesataren gjatë verës, ndërsa në dimër ngjitja është extreme. Alpinistët sfiduan kushtet e motit dhe arritën në majën e Jezercës. Këto […]

Rajoni ndërkufitar Korab – Koritnik / Sharr prej shekujsh është banuar nga barinj të cilët e kanë trashëguar këtë traditë brez pas brezi. Shumë nga historitë e së kaluarës kanë mbërritur deri në ditët e sotme. Shfletoni broshurën elektronike e cila pasqyron copëza nga jeta e barinjve, skulptorëve të peizazheve […]

‘Fort po shndrin ai diell, por pak po ngroh’. Kështu mund të përkufizohet sot një udhëtim në majë të Gjallicës, në Kukës. Guida Turistike Al-Ben Guide Kola, së bashku me disa të apasionuar pas udhëtimeve e ngjitjeve ka vizituar sot majën e Gjallicës. Siç edhe mund ta shikoni nga video, […]

Prej vitesh Valbona është një destinacion gjithnjë e më i kërkuar, ku falë rrugës së re e bujtinave që shtohen njëra pas tjetrës, po hapet hap pas hapi perspektiva e re e ekonomisë së turizmit malor. E kthyer në një oaz çlodhës dhe përkëdhelës për të gjithë, në lartësinë e […]