40 mijë kosovarë kaluan fundjavën në det, radhë të gjata në Morin

Radhë të gjata të automjeteve janë shkaktuar në pikën kufitare të Morinit drejt hyrjes në Kosovë.

Kthimi i shqiptarëve të Kosovës drejt vendit të tyre, pasi kanë kaluar pushimet në bregdetin shqiptar kanë krijuar radhë të gjata në kufi.

Gjatë kësaj fundjavë kanë hyrë në territorin shqiptar mbi 40 mijë kosovarë.

Edhe pse pala kosovare po punon me procedurë të përshpejtuar, fluksi i automjeteve është tepër i lartë dhe makinat kanë krijuar radhë kilometrike.

Numri i lartë i mjeteve që kthehen nga pushimet por dhe matja e temperaturës së çdo personi në hyrje të Kosovës, për shkak të situatës së pandemisë kanë shkaktuar edhe vonesë në kufi për kalimin e mjeteve.

Makinat kanë krijuar radhë kilometrike, duke bërë që udhëtarët të presin me orë të tëra në kufi.

Disa prej njerëzve madje kanë dalë jashtë nga automjete duke pritur që të kalojnë kufirin drejt Kosovës.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Si mund të merrni një vizë gjermane për punë?

Sun Jul 26 , 2020
Shumë vetë presin për një vizë pune për të ardhur në Gjermani. Po si qëndron puna aktualisht me dhënien e vizave në ambasada? Dhe a po e ndryshon kriza e Coronës nevojën e Gjermanisë për fuqi punëtore nga jashtë? Vetëm pak muaj më parë, më 1 mars 2020 hyri në […]