Është botuar në Fletoren Zyrtare shkarkimi i Safet Gjicit si kryetar i Bashkisë së Kukësit. Vendimi mban datën 16 qershor, ndërsa ai është marrë me arsyetimin ‘për shkak të shkeljeve të rënda’

‘VENDIM Nr. 367, datë 16.6.2023 PËR SHKARKIMIN NGA DETYRA TE KRYETARIT TË BASHKISË KUKËS, Z. SAFET GJICI

Në mbështetje te neneve 100 e 115, pika 1, të Kushtetutës, dhe të shkronjës ‘a’, të nenit 62, të ligjit nr. 139/2015, ‘Për vetëqeverisjen vendore’, të ndryshuar, me propozimin e Kryeministrit, Këshilli i Ministrave VENDOSI: Shkarkimin nga detyra, për shkak të shkeljeve të rënda, të kryetarit të Bashkisë Kukës, z. Safet Gjici. Ky vendim hyn në fuqi menjëherë dhe botohet në Fletoren Zyrtare’.

Pas publikimit të një videoje nga zyra e tij, ku ai shfaqet në momente intime, Gjici dha dorëheqjen, më pas erdhi shkarkimi i tij, ndërsa të shtunën, me urdhër të SPAK, ish-kreu i Bashkisë së Kukësit u vu në pranga.

Gjykata e Posaçme miratoi kërkesën e prokurorisë për akuzën e ‘korrupsionit pasiv’. Fillimisht, SPAK kishte nisur hetimet për ‘shpërdorim detyre’.

Më 16 qershor, Gjici u shfaq në një video të publikuar online duke kryer marrëdhënie seksuale me një grua në zyrën e tij në Bashkinë e Kukësit. Më vonë, u publikua një tjetër fragment i asaj videoje ku Gjici diskutonte me vajzën në fjalë për mundësinë e akordimit të saj të një tenderi për menaxhimin e qenve endacakë të qytetit të Kukësit.

Në një postim në rrjetet sociale pas publikimit të videos, Gjici kërkoi falje dhe tha se prej disa kohësh kishte lidhje intime me vajzën në fjalë, si dhe akuzoi kundërshtarët politikë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *