• Tue. Jun 18th, 2024

Vullnetaret e Enverëve nuk janë vullnetarë në fakt, por përfitues-Nga Ilir Zela  

Vullnetaret e Enverëve nuk janë vullnetarë në fakt.

Janë më së shumti mëditës, servilë, bashkëpërfitues dhe bashkëfajtorë me ta.

Këta refuzojnë të shohin ndonjë interes publik kur zgjedhin veprimet e tyre.

Përkundrazi, ju intereson vetëm që sistemi i despotit prej të cilit kanë derivuar përfitimet e tyre, të mund të mbahet në këmbë apo të rikthehet.

Më të stërviturit prej tyre e kuptojnë që stonojnë. Përpiqen të maskohen si sovraniste, ideologë, apo hallemëdhenj.

Ky lloj antivullnetarizmi është varianti më pervers dhe abuziv i konceptit të vullnetarizmit i cili në thelb duhet ti shërbejë një të mirë publike, jo vetvetes, as grupeve prej të cilave vetënxirren përfitime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *