• Tue. May 28th, 2024

Eksodi në sytë e gazetarëve! Kujtimet për kohën kur Kukësi hapte lajmet në botë

Këto janë ditë kujtese në Kukës. 23 vjet më parë, në pranverën e vitit 1999 mbi 1 milion shqiptarë të Kosovës kufirin drejtë Shqipërisë.

530 mijë u strehuan në Kukës, e pjesa tjetër në Maqedoninë e veriut dhe Malin e Zi. Kukësi u kthye në qendër të vëmendjes sepse qindra zyra ndërlidhëse të medieve të huaja u vendosën në qytetin e vogël verilindor të panjohur më parë. gazetarët lokalë  kujtojnë si erdhën kolegë jo vetëm nga i gjithë vendi por e gjithë bota.

“Në Kukës u vendosën me mijëra media e gazetarë të huaj ku së bashku raportimin çdo informacion. Pas ngjarjeve të 1997 eksodi 1999 ishte ndryshe pasi për një lajm duhej saktësimi në disa burime. Duhej të raportonin lajme të dhimbshme për mediet e huaja. Ajo periudhë është një kohë e artë, një kohë ku profesioni i gazetarit u forcua edhe më shumë”.

Sot në vendin ku më 16 prill nisën të vendoseshin çadrat që do strehonin mijëra shqiptarë ngrihet një obelisk, i ndërtuar në shenjë falenderimi ndaj popullit Shqiptar. Por kulla e obeliskut është thjesht një simbol sepse për qytetin e vogël të Kukësit eksodi është i gjallë si të kish ndodhur dje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *