• Sat. Jun 22nd, 2024

Fermerët të dorëzuar, patatja e Kukësit rrezikon të mos kultivohet më

Oct 1, 2023

Sasi e vogël, cilësi e ulët dhe çmim i lartë. Kështu e përkufizojnë fermerët e Shishtavecit kulturën e patates, të cilën kanë nisur ta vjelin në këtë periudhë. Sa nga kushtet klimaterike, cilësia dhe çmimet e plehrave kimikë, por edhe nga mungesa e krahut të punës, patatja e Shishtavecit duket se po e humb famën dhe vlerat e dikurshme.

Natyrisht që këto mangësi reflektohen edhe në tregun e fruta-perimeve në qytetin e Kukësit, ky tregtarët ankohen se ka rënë shitja ndërsa qytetarët thonë se janë të pamundur të përballojnë çmimet.

Patatja e Shishtavecit për nga cilësia zë vendin e parë në rajon. Por nuk dihet edhe për sa kohë, pasi jo vetëm kushtet atmosferike por edhe fermerët po heqin dorë nga viti në vit nga kultivimi i saj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *