• Tue. May 21st, 2024

I dënuar me 25 vite burg në Peru, kapet në doganën e Morinit

Policia Kufitare e Morin8t ne Kukes ka arrestuar 58-vjeçarin ukrainas, Dmytro Chornyi, i cili ishte i dënuar me 25 vite burg në Peru.

Policia bën të ditur se ukrainasi ishte dënuar për trafikim të armëve dhe për krime kundër shtetit, dhe si pasojë Policia Kufitare e Morinës në bashkëpunim me Drejtorinë Vendore të Policisë Kukës dhe Interpol Tirana kanë bërë të mundur arrestimin e 58-vjeçarit, me qëllim ekstradimin drejt Perusë.

“Tentoi të hynte në Shqipëri, ndërkohë që ishte i dënuar me 25 vjet burgim, nga autoritetet e Perusë, për trafikim të armëve dhe për krime kundër shtetit, arrestohet me qëllim ekstradimin, 58-vjeçari.

Krahas angazhimit maksimal për të ofruar shërbim cilësor, të shpejtë dhe me etikë, për qytetarët në hyrje/dalje të vendit, shërbimet e Policisë Kufitare të PKK Morinë kanë vijuar punën për goditjen e paligjshmërive në kufi, si dhe për ndalimin e shtetasve që sinjalizohen si të shpallur në kërkim dhe tentojnë të hyjnë apo të dalin nga kjo pkk.

Në këtë kuadër, në bashkëpunim me shërbimet e Drejtorisë Vendore të Policisë Kukës, dhe si rezultat i shkëmbimit të informacioneve nga shërbimet e Interpol Tiranës, u ndalua dhe u vu në pranga, me qëllim ekstradimin drejt Perusë, shtetasi i kërkuar ndërkombëtarisht Dmytro Chornyi, 58 vjeç, banues në Ukrainë.

Gjatë verifikimeve dhe intervistimit në vijë të dytë, në hyrje të vendit, rezultoi se 58-vjeçari ishte i dënuar nga autoritetet gjyqësore të Perusë, me 25 vjet burgim, për veprat penale “Trafikimi i armëve” dhe “Krimet kundër shtetit dhe mbrojtjes kombëtare”, të parashikuara nga legjislacioni penal i Perusë.

Interpol Tirana vijon të bashkëpunojë me homologët në Peru, për ta ekstraduar shtetasin Dmytro Chornyi, drejt këtij shteti”, njofton policia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *