• Sat. Jun 22nd, 2024

Inaugurohet teqeja e Sheh Ali Çoban Baba në Çajë

Ky vend është i shenjtë për besimtarët e Tarikatit Halveti.

Në fshatin Çaje të Kukësit ndodhet tyrbja e Sheh Ali Çoban Baba e konsideruar ndër më të vjetrat dhe rëndësishmet në Ballkan.

Objekti i është nënshtruar një rikonstruksioni të plotë, ku inaugurimi bëri bashkë përfaqësues të klerit, besimtarë e drejtues vendorë.

Konsiderohet simbol i bashkimit të shqiptarëve për fe e atdhe.

Kryegjyshi Botëror i Bektashinjve, Edmond Brahimaj kishte dërguar përshëndetjen e tij për besimtarët në pamundësi për të qenë me ta u lexua nga Azgan Haklaj.

Azgan Haklaj: I shprehim mirënjohje sheh Rustemit, vazhduesit të besimit te zoti dhe gjithë shehlerëve që me mesazhet e tyre na përcjellin paqen.

Ndërsa drejtuesit e qarkut e Bashkisë Kukës theksuan harmoninë fetare

Zenel Kuçana: Sa më shumë njerëz që besojnë, aq më e fortë është shoqëria jonë.

Në këtë tyrbe ka mësuar edhe Dervish Luzha, kleriku e patrioti i dekoruar ‘Nder i Kombit’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *