• Tue. May 21st, 2024

VIDEO/ 58 vite më parë nisi ndërtimi i Kukësit të Ri

Qyteti i ri i Kukësit shënoi dje në 22 Korrik, 58 vjetorin e nisjes së punimeve.

Me 22 korrik 1962 filluan punimet për ndërtimin e Kukësit të ri.

Në 58 vjetorin e qytetit të Kukësit, Kryeinxhinieri i Ndërmarrjes së Ndërtimit në ato vite Inxhinieri Mujo Noka, kujton me nostalgji dhe emocionet  e fillimit të punimeve për qytetin e ri.

Ai thotë se banorët e parë në Kukësin u vendosën në vitin 1963 ndërsa u deshën plot 16 vjet për të marrë formën e një qyteti të plotë.

E në fund të rrëfimit të tij të gjatë për ndërtimin e Kukësit të Ri, inxhinier Noka ka edhe një urim për të gjithë ndërtuesit dhe banoret e qytetit të Kukësit.

Qyteti ri Kukësit u ndërtuar si pasojë e përmbytjes së Kukësit të Vjetër nga ujrat e liqenit artificial të Fierzës dhe në vitin 1978 përfundon zhvendosja e banorëve të Kukësit të Vjetër.

Sot qyteti ka rreth 17 mijë banorë. Në vitin 1999 propozohet për çmimin Nobel për paqe me motivacionin për mikpritjen e popullit Kosovar gjatë periudhës së luftës.

/TvKukësi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *