VIDEO/ 7 qershor 1944, u formua Batalioni i Lumës

78 vite më parë u formua Batalioni partizan i Lumës.

Në 7 qershor të vitit 1944, banorët e Lumës u mblodhën në Lakun e Darzës dhe krijuan batalionin, për të luftuar ndaj nazistëve.

Në 7 qershorin e këtij viti, pasardhës të partizanëve të Lumës kujtuan ata që formuan batalionin dhe luftën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *