• Thu. Jun 13th, 2024

Bie prodhimi bujqësor, na ishte dikur patatja e Shishtavecit

Përveç bukurive të natyrës, Shishtaveci njihet edhe për prodhimin e patates, cilësia dhe kualiteti i të cilës bëjnë diferencën për këtë produkt bujqësor.

Por si në shumë raste të tjera, edhe këtij produkti i ka ardhur dita të cilësohet se si ka mbetur vetëm emri. Pasi çdo vit që kalon ul ndjeshëm prodhimin e patates së Shishtavecit.

Fermerët e kësaj zone shprehen se këtë vit prodhimi i patates së Shishtavecit rrezikon të jetë në nivele mjaft të ulëta. Shkaqet janë disa, që nga kushtet klimatike, mungesa e shërbimeve për shkak të rritjes së kostove e deri tek mungesa e personave të aftë për punë.

Sikur të mos mjaftonin këto, këtyre fermerëve po iu sjellin dëme në kulturat bujqësore edhe kafshët siç është derri i egër

Vitet e fundit sasia e prodhimit të patates në Kukës ka njohur një tkurrje shumë të madhe, sa edhe tregu i qytetit po furnizohet me patate të importuar, ndërsa çmimi i saj është dyfishuar nga 50 lek para një viti në 100 lek sot.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *