Qyteza Dardane në Kodrën e Pecës, libri i ri për antikitetin e Kukësit, nga profesor Luan Përzhitës

Qyteza dardane në Kodrën e Pecës-Kukës, është një ndër monumentet e njohura jo vetëm në Shqipëri, por edhe jashtë saj.

Një kontribut me vlerë janë publikimet e prof.dr Luan Përzhita o cili për vite me radhë ka kryer gërmime sistematike arkeologjike në këtë qendër.

Nga ky autor qyteza e Pecës sot njihet në literaturën franceze italiane, gjermane, angleze etj.

Do veçoj këtu librin e botuar me titull ‘Qyteza dardane’ në Kodrën e Pecës te prof. Luan Përzhita të botuar nga Akademia e Shkencave dhe Arteve të Kosovës.

Po ashtu një objekt unikal i zbuluar në këtë qendër është llamba e 8 shenjtorët e parë të krishterë e cila është ekspozuar në Muzeun Arkeologjik Tiranë.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *