• Sun. May 26th, 2024

VIDEO/ Hasi, zona që jeton me të ardhurat e emigrantëve

Zona e Hasit është një ndër vendet me emigracionin më të lartë.

Thuajse të gjithë të rinjtë janë larguar jashtë vendit dhe jetojnë në Europë. Shumica prej tyre jetojnë në Angli.

Në Has shumica e banorëve që jetojnë janë të moshës së tretë. Por edhe pse kanë ikur jashtë vendit, të rinjtë dhe hasjanët e kanë kthyer kokën nga vendlindja e tyre, duke investuar në blerje dhe ndërtim biznesesh dhe në ngritjen e banesave të reja.

E Hasi është pikërisht një nga zonat ku jetohet vetëm me të ardhurat e emigrantëve.

Më poshtë ndiqni kronikën e përgatitur nga RTSH Kukësi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *