Ndahet nga jeta në Amerikë, djali i Muharrem Bajraktarit

Nga Petrit Palushi

Nderim dhe respekt për Esat Muharrem Bajraktarin

Esat Muharrem Bajraktari, ndahet prej jete në moshën 90 vjeçare.

Rinija e vet qe tepër dramatike, por dhe heroike njëkohësisht.

Qysh në moshën 15 vjeçare u përfshi  në Lëvizjen anti-italiane, anti-gjermane dhe anti-komuniste në Lumë, lëvizje që drejtohej prej Muharrem Bajraktarit.

Pjesëmarrës në udhëtimin/ arratisjen/ drejt Greqisë 1946-n  (Gusht)

Pjesëmarrës në Kompaninë 4000 amerikane, në Gjermani.

Në vitin 1955 zhvendoset në Amerikë, ku vdiq në 14 janar 2021 në moshën 90 vjeçare.

Nderim për këtë luftëtar të lirisë, njëkohësisht për krejt familjen dhe rrethin familjar  të vetin, që i dhanë shumë çështjes atdhetare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Reshjet e dëborës, zonat në Kukës që janë pa energji elektrike

Fri Jan 15 , 2021
Ndonëse reshjet e dëborës kanë pushtuar rreth 80 % të territorit, rrugët nacionale janë të hapura dhe qarkullimi i automjeteve vijon normalisht. Megjithatë autoritetet bëjnë thirrje që drejtuesit të pajisen me gomat e dimrit dhe zinxhirë. Probleme raportohen në veri të vendit ku disa fshatra vuajnë mungesën e energjisë elektrike. […]