Mark Paci, mësuesi nga Domgjoni i Fanit, në fillim të viteve 1970, do të bëhej i njohur për ngritjen e muzeve.

Markut iu besua ngritja e Muzeut të Kukësit e më pas ngriti dhe atë të Kolesjanit.

Kuratori i muzeve u kthye në Kukës pas më shumë se 45 vitesh, ndërsa vizitoi Muzeun Etnografik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *